Stress og hypnoseterapi

Stress er din krops måde at reagere på, når du er blevet udsat for overbelastning, fysisk såvel som psykisk som følge af en akut trussel eller langvarig tilstand. Positiv stress er en kortvarig belastningstilstand der sætter dig i stand til at præstere bedre, mens negativ stress forårsager sygdom.

 

Stress er et stort samfundsproblem i Danmark. Det siges at op mod 35000 danskere er sygemeldt med stress dagligt, og at op til 12% af befolkningen oplever alvorlig stress dagligt. Anslået 250-300.000 danskere lider af alvorlig stress og stress er årsag til mange hospitalsindlæggelser og dødsfald. Vi kender stort set alle sammen en person der har været ramt af stress.

 

En stresstilstand kan blive alvorlig, hvis den får lov til at fortsætte. Tilstanden kan resultere i stresssymptomer i form af et overbelastet nervesystem, hvilket giver smerter, og kan resultere i depression, angstlidelser og udbrændthed.

 

Egentlig er det kroppen der prøver at beskytte dig mod overbelastningen. Der er heldigvis hjælp til stress i form af hypnoterapien, og det kan du læse mere om i de øvrige afsnit.

Fysisk eller psykisk overbelastning, kortvarigt eller langvarigt eller en trussel, og hvor hjernen reagerer med frys, flugt eller kamp.

 

Årsagerne kan være arbejdsrelateret stress der ofte skal findes i et dårligt psykisk arbejdsmiljø eller i problemer på hjemmefronten. Herunder kan der være en vifte af årsager.

 

Det er dog ikke i alle tilfælde man kan undgå stress. Det er i sig selv heller ikke et problem, hvis stressen kun er kortvarig.